برگزاری سمینار ایدئولوژی امام خمینی (ره) در مورد عدالت جهانی در نکوداشت ارتحال امام خمینی (ره)
برگزاری سمینار ایدئولوژی امام خمینی (ره) در مورد عدالت جهانی در نکوداشت ارتحال امام خمینی (ره)
سفارت جمهوری اسلامی ایران در راستای اقدامات خود برای گرامیداشت سی و ششمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) با همراهی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در حراره، سمیناری را تحت عنوان: «ایدئولوژی امام خمینی (ره) در مورد عدالت جهانی» در محل مسجد آل محمد (ص) حراره با حضور جوامع مسلمان و مسیحی در زیمبابوه برگزار نمود که با استقبال خوبی مواجه گردید و در رسانههای زیمبابوه ای نیز منعکس گردید.
شرکتکنندگان در این کنفرانس یک روزه که در حراره برگزار شد، همگی در تأیید فراخوان امام خمینی (ره) برای عدالت جهانی به عنوان راهی برای تضمین دستیابی به آزادی و صلح برای همه مظلومان جهان، متفقالقول بودند.
پروفسور فاینوس مانگنا، رئیس دانشکده هنر و علوم انسانی دانشگاه زیمبابوه، که مهمان ویژه این کنفرانس بود، در ابتدا اظهار داشت: امام خمینی برای جهانی مبارزه و از آن حمایت میکرد که در آن عدالت پیروز شود.
پروفسور مانگنا قدرتهای غربی را به دلیل کماهمیت جلوه دادن بیعدالتی که توسط برخی از کشورهای قدرتمند علیه سایر کشورها اعمال میشود، محکوم کرد. او گفت که جای تعجب است که برخی از کشورهای غربی هنوز به این مفهوم که باید عدالت برای مظلومان وجود داشته باشد، اعتقاد ندارند. او سلطه و زورگویی برخی از کشورهای غربی بر سایر ملتها را محکوم کرد. وی افزود انقلاب اسلامیبه رهبری امام خمینی، فراخوانی بیدارکننده برای اکثر مردم مظلوم بود، زیرا آنها را به مبارزه برای آزادی خود برانگیخت.
حمید بختیار، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه، اظهار داشت که امام خمینی چیزی فراتر از یک رهبر سیاسی بود؛ او صدای بیصدایان، نماد مقاومت در برابر بیعدالتی، و مدافع حقوق محرومان جهان بود.
بختیار افزود امام خمینی با سلطهجویی جهانی برخی قدرتهای بزرگ مقابله کرد و در همین راستا، فراخوانی برای بیداری جهانی سر داد. فراخوانی که همچنان الهامبخش تمامی آزادیخواهان جهان است که در پی رهایی از سلطه ستمگران هستند. وی تأکید کرد امام خمینی نهتنها با بیعدالتی و سلطهطلبی جهانی به مقابله برخاست، بلکه خواستار شکلگیری نظمی نوین در جهان شد. نظمی مبتنی بر عدالت، کرامت انسانی و استقلال ملتها. وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، بر ضرورت اتحاد رهبران ادیان برای مقابله با این جنایات تأکید کرد.
ناصر آسیابی، دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد داشت که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب آموزههای امام خمینی (ره) همچنان به حمایت از مظلومان جهان پایبند است. وی تأکید کرد که از منظر جمهوری اسلامی، تحقق عدالت جهانی از جایگاه والایی برخوردار است، چرا که جهان امروز بهطور گستردهای تحت سلطه و سوءاستفاده برخی قدرتهای بزرگ قرار دارد.
آسیابی افزود: ایران با زنده نگه داشتن آرمانها و میراث امام خمینی (ره)، مسیر رشد و پیشرفت خود را در عرصههای گوناگون ادامه داده است؛ امری که همواره موجب شگفتی و ناتوانی منتقدان ایران در درک این پیشرفتها شده است. وی همچنین یادآور شد که ایران، در دوران رهبری امام خمینی (ره)، حامی مبارزه آزادیخواهانه مردم زیمبابوه بوده است.
اسقف آلبرت چیکونی، رئیس انجمن بین ادیان برای صلح و توسعه زیمبابوه (IAPDZ)، سازمانهای جهانی مبتنی بر ایمان را به مشارکت در گفتگوی معنادار برای حفظ یک سیستم عدالت پایدار که میتواند بر اختلافات بین ملتها و جوامع نیز غلبه کند، تشویق کرد. اسقف چیکونی خاطرنشان کرد که سازمانهای جهانی ایمان نیز باید عامل عدالت اجتماعی و اقتصادی باشند و جهانی صلحآمیز و عادلانه را به بشریت هدیه دهند.
حجتالاسلام دکتر عزیزی، استاد مدعو گروه فلسفه، دین و اخلاق دانشگاه زیمبابوه، اظهار داشت که تأسیس جمهوری اسلامیتوسط امام خمینی (ره)، صرفاً تلاشی برای اثبات این واقعیت به جهانیان بود که یک ملت مبتنی بر دین میتواند با ثبات و پویایی به حیات خود ادامه دهد. وی افزود: تأسیس جمهوری اسلامی ایران بهدست امام خمینی (ره)، موجب تقویت مفهوم مدرنیته دینی شد و تحولات اجتماعی گستردهای را رقم زد که در نهایت، ایران را به کشوری بزرگ، مستقل و شناختهشده در سطح جهانی تبدیل کرده است.